10 spēcīgas smakas, kuras ērces necieš: mežkopis sniedz padomus, kā izvairīties no bīstamiem kukaiņiem

Kam citam būtu jāzina tik daudz par ērcēm, ja ne mežsargiem, kuri katru dienu saskaras ar šiem kukaiņiem? Parastais cilvēks, kas brīvdienās apmeklē dabu, varētu nebūt tik labi informēts par ērcēm.

Nav nepieciešams doties uz mežu – pietiek ar to, ka pasēžat brīdi uz zāles. Šādās vietās, kā arī citur, kur atrodas dzīvās radības, ērces ir sastopamas visur.

Veikalos pieejamie aizsarglīdzekļi bieži vien ir maz efektīvi. Tā rezultātā nedēļas nogale, kas būtu jāizbauda, var kļūt par nepārtrauktu cīņu ar ērcēm. Tomēr mežsargi, kas regulāri strādā mežā, ir atraduši veidus, kā izvairīties no kukaiņu kodumiem, izmantojot smaržīgas vielas, kuras ērces nepanes.

 

Un es zinu, ka kāds mednieks man atklāja vērtīgus noslēpumus, kā izvairīties no bīstamajiem kukaiņiem.

Kaut kas par ērcēm

Daži cilvēki uzskata, ka ērces uzbrūk cilvēkiem tikai mežos vai grāvjos. Tomēr ir svarīgi zināt, ka pastāv daudz dažādu ērču šķirņu. Piemēram, taigas ērces ir raksturīgas meža apvidiem, bet pļavas ērces var sastapt pat pilsētās. Šīs ērces var tikt pārnestas ar suņiem un pat putniem, kas nozīmē, ka tās nav ierobežotas tikai dabas teritorijās.

Ērces nedzīvo kokos, tās sastopamas tikai augstā zālē vai pilsētas zālienā. Barības meklējumos tās orientējas pēc cilvēka sviedru smaržas, spējušas sajust to pat 20 metru attālumā un neatlaidīgi rāpot šajā virzienā. Ērcēm nav nozīmes cilvēka grupai, bet dzimums var ietekmēt viņu izvēli. Sievietēm ir visplānākā āda, kuru ērces viegli var caurdurt, un, ja blakus ir gan vīrietis, gan sieviete, ērce biežāk izvēlas sievieti.

Neticiet, ka ērces izvairās no iereibušiem cilvēkiem. Pat ja cilvēks ir iereibis, ērces būs viegli pieejamas, jo tās turpinās meklēt barību, un cilvēka stāvoklis neietekmēs viņu izvēli.

Šī brokastu ēdiena dēļ vīrs mani mani burtiski nēsā uz rokām. Ātri, vienkārši, garšīgi!

Neaizmirstiet, ka gan mātītes, gan tēviņi ir ļoti bīstamu sli***u pārnēsātāji. Tikai sievišķās ērces sūcas dažas dienas, un tāpēc tās ir viegli atklāt. Vīrišķā ērce barojas pusstundu, izdzer a***s, nokrīt, un jūs pat nenojautīsiet, ka jums ir piesūcies šis kukainis.

 

Neaizmirstiet, ka gan mātītes, gan tēviņi var pārnēsāt bīstamas sl***bas. Sievišķās ērces sūcas tikai dažas dienas, tāpēc tās ir vieglāk pamanīt. Taču tēviņi barojas tikai pusstundu, pēc tam nokrīt, un jūs varat pat nezināt, ka ērce jau ir piesūkusies.

 

Līdz pat šai dienai nav pilnīgi drošu aizsarglīdzekļu, kas garantētu pilnīgu aizsardzību pret šī kukaiņa kodumiem.

Sīpoli un ķiploki

Šo var uzklāt gandrīz uz visa ķermeņa, lai radītu spēcīgu smaku jau no kilometra attāluma. Ne tikai cilvēkiem nepatīk asa ķiploku smarža, bet arī ērces to nemaz neiztur.

Bet visefektīvākās smaržas un smakas tiks izskaidrotas turpmākajā rakstā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment